Ξενώνας - Διαμονή στον Λάλα Ηλείας!
  • Email :info@ksenonaskarameros.gr

  • Τηλέφωνο : 2624041111 - 6977259151

Τοποθεσία

Οικισμός: Λάλας Υψόμετρο: 601 μ.

Επίσημη Ονομασία:o Λάλας!

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ 200-300m απο(φαρμακειο,κτηνιατριο,φουρνο,σουπερ-μαρκετ,περιπτερο,πρακτορειο οπαπ,καφεταιριες,κρεοπωλεια) 

Το χωριό Λάλας, στο οποίο βρίσκεται ο Ξενώνας «Καραμέρος», απέχει 10 lepta  από το λίκνο του πολιτισμού, την Αρχαία Ολυμπία. Μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί λοιπόν ως «ορμητήριο»  για μια πληθώρα δραστηριοτήτων. 

Αρχικά, σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος με το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και η Αρχαία Πίσσα, ενώ καταναλώνοντας λίγο χρόνο παραπάνω, φτάνουμε στην Αρχαία Ήλιδα και στον Επικούριο Απόλλωνα. Αν είμαστε φυσιολάτρες δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο μέρος να ξεκουράσουμε το μυαλό μας από το οροπέδιο της Φολόης (στο οποίο ανήκει και ο Λάλας), με τις δεκάδες διαδρομές στο δάσος, τα φαράγγια, τα ποτάμια, τους καταρράκτες, ακόμη και τις κορυφές. Συνάμα, ανάλογες διαδρομές υπάρχουν και για τους λάτρεις του ποδηλάτου, της ιππασίας, της αναρρίχησης, του trail running, του αγωνιστικού προσανατολισμού, του rafting και kayak και πολλών άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων και extreme sports. Φυσικά, το δρυοδάσος της Φολόης προσφέρει και την ιδιαίτερη αυτή ηρεμία και τις ενεργειακές δονήσεις, που είναι απαραίτητα στοιχεία για εξάσκηση του σώματος αλλά και του πνεύματος, από απλές ασκήσεις γυμναστικής μέχρι γιόγκα. 

Σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από το Λάλα, μπορούμε να επισκεφτούμε δύο διαφορετικά οικοσυστήματα, ενταγμένα –όπως και η Φολόη- στο πρόγραμμα Natura 2000, τη λίμνη Καϊάφα και τη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου. 

Στο ίδιο χρόνο περίπου συναντάμε και τις υπέροχες παραλίες της Ηλείας: Σαμικό, Κουρούτα, Παλούκι, Σκαφιδιά κ.α.

Αν το χόμπι μας αφορά περισσότερο στην παρατήρηση, τότε βρισκόμαστε στο ιδανικό μέρος για φωτογράφους, που μπορούν να περιπλανηθούν και να απαθανατίσουν παρθένες περιοχές που βρίθουν από βλάστηση ή να παρατηρήσουν τα αναπαραγόμενα είδη πουλιών (είτε στη Φολόη είτε στο Κοτύχι). Παράλληλα, η μορφολογία και ο φωτισμός του οροπεδίου δίνει τη δυνατότητα και στους παρατηρητές των άστρων να περάσουν μερικά όμορφα βράδια στα ξέφωτα, μέσα στην καρδιά του δάσους.

 

Παροχές Δωματίων

  • Δωρεάν Ασύρματο Internet
  • Προσωπικά είδη υγιεινής
  • Τηλεόραση επίπεδης οθόνης υψηλής ευκρίνειας
  • Δωμάτια με ψυγείο στο βασικό εξοπλισμό
  • Τηλεφωνική συσκευή
  • Κλιματισμός (Ψύξης - Θέρμανσης)